De Viktigaste Verktygen för Vanliga Hemförbättringsprojekt

Det finns verktyg som alla bör ha hemma för att ta sig an vanliga projekt i hemmet. För denna artikel tänkte vi därför lista vilka måste-ha-verktyg som du bör ha.

Du har förmodligen redan många av dessa verktyg eftersom de är de allra vanligaste och viktigaste. Den här artikeln kommer att vara särskilt användbar om du precis har börjat bygga din verktygssamling. Och du kanske undrar vad jag ska lägga mina pengar på, vilka verktyg ska jag köpa, vilka verktyg kommer jag att behöva mest.

Sticksåg

Det första måste-ha-verktyget är ett av mina absoluta favoritverktyg  – sticksågen. Det här verktyget är mångsidigt.

Oavsett om du skär gipsskivor, stansar hål för lampor eller skär cirklar i trä, kan du göra det mesta med en sticksåg.

Det viktigaste i en sticksåg är bladet. Det finns många olika alternativ. Det fina med sticksågsblad är att de är riktigt billiga jämfört med bords- och cirkelsågar. De är lätta att byta och du kan snabbt byta ut dem. Och det är ett mycket mångsidigt verktyg.

Tips: Nyckeln till att få raka snitt med en sticksåg är att använda en rak egg med flera hylsor. Kläm fast ditt arbetsstycke på arbetsytan, dra en rak linje till där du ska kapa och rikta sedan upp sticksågsbladet exakt längs den linjen. Pressa sticksågen jämnt mot den fastklämda linjalen och börja såga.

Hammare

Vad skulle ett hemförbättringsprojekt vara utan en hammare? Du måste ha en hammare, en bra klassisk klohammare. Man kan tänka sig tusen olika användningsområden för hammaren. Riv väggar, bygg väggar, hamra i spikar, dra ut spikar – det finns en miljon olika användningsområden. Man måste välja en hammare av bra storlek, tillräckligt bra för att slå ner väggar men tillräckligt liten för att slå in små spikar.

Verktygssats

Verktyg nummer tre är faktiskt en verktygsuppsättning. Oavsett vilket projekt du håller på med är chansen stor att du behöver en uppsättning skruvmejslar. Jag vet inte hur många gånger jag har letat i min verktygslåda eller verktygsskåp efter en skruvmejsel. Olika plattskruvmejslar, stjärnskruvmejslar, vad som helst, det är bra att ha ett bra set med en knivhandtagslinje.

En skruvmejselsats är något att ha i flera år. Många har samma uppsättning skruvmejslar i flera decennium. Jag rekommenderar köp inte billigt – investera i kvalité som håller länge.

En bra uppsättning skruvmejslar kommer att vara med dig länge eftersom chansen är stor att det blir den sista uppsättningen du köper eller en av de sista uppsättningarna du kommer att köpa så länge du inte tappar bort den. Skruvmejslar är ett riktigt grundläggande verktyg.

När du väljer en skruvmejselsats bör du se till att att den är hållbar, att den ligger bra i handen, att spetsen är välgjord, vilken garanti den har och hur många olika storlekar som ingår i paketet. Tänk också på hur mycket vridmoment du kan få på bulten.

Kniv

Verktyg nummer fyra är den klassiska kniven. Det är ett väldigt grundläggande verktyg som kan användas för en oändlig mängd scenarier.

Du kan till och med skära gipsskivor med kniven, som är det grundläggande verktyget för gipskonstruktion. Det finns tusen olika användningsområden för en kniv. Oavsett om det bara är att skära upp en låda eller om du uppgraderar en källare eller behöver göra gipsarbeten.

Måttband

Ett av de mest grundläggande verktygen är ett måttband. Det är ett måste, oavsett om du köper möbler till ditt hus och behöver mäta dem innan du tar in dem, eller om du håller på att göra klart din källare och behöver mäta dina väggar, din gipsskiva, din stomme, vad som helst. Du behöver ett måttband för att slutföra dessa projekt.

Borr

Verktyg nummer sex är min favorit av dem alla och förmodligen det mest använda.

Vissa komboborrset inkluderar slagnyckeln och borren. Om du bara har råd med borren eller slagnyckeln, gå för borren. Elborren är användbar för att borra hål och för att dra åt och lossa skruvar.

En sak du absolut måste ha är en bra borr. Verktyg nummer sex är en borrpress med borr. För vad är en borr utan bitsar?

Tips: Ett av mina favorittips för borren är att tvinna ihop två trådar. Ibland behöver du dra mer än en kabel, och ett bra sätt att förhindra att kablar trasslar ihop är att sno ihop dem snyggt. Ett enkelt sätt att göra detta med en borr är att placera ena änden av sladden i ett skruvstäd eller fästa den i en skruv eller bult på din arbetsbänk och föra in den andra änden i din borr och hålla i röret, slå sedan på borren och vrid ihop de två ledningarna. Detta gör att du kan installera riktigt rena ledningar.

Hylsnyckelsats

Verktyg nummer sju är en hylsnyckelsats. Du behöver inte bli alltför komplicerad med detta, men du behöver en grundläggande hylsnyckelsats. Du kan ha ett riktigt stort genomarbetat set, det kommer med många dimensioner och det är också bra. Men det du absolut måste ha är ett litet grundset.

En klassisk hylsnyckelsats innehåller de grundläggande hylsnycklarna, en mutternyckel och en liten kvartstum spärrhake. Detta är bra eftersom du kan fästa dessa uttag på din borr eller slagnyckel om du har en och lossa och dra åt muttrar och bultar.

Om du inte utför tungt arbete, som mycket mekaniskt arbete, behöver du i de flesta fall inte mer än en kvartstums hylsnyckel.

Tråd/tång

Ett annat måste i din verktygslåda är en uppsättning trådar. Jag rekommenderar att du köper ett komplett set som innehåller 5 eller 6 olika storlekar och typer från leverantörer.

Välj en tång av god kvalitet detta är ett mycket mångsidigt verktyg som du kan göra en mycket med. Oavsett om du arbetar med VVS, jobbar med bilar eller gör projekt runt huset, det finns många tillfällen då du behöver sträcka dig ner i din verktygsväska efter tråd eller en tång. Detta är ett av de verktyg som måste ha.

Spänningsprovare

Om du utför elarbeten eller om en ljusströmbrytare i ditt hus eller lägenhet har gått sönder och du behöver byta ut ljusströmbrytaren är det bra att veta om kretsen är strömförande eller inte. Du kan koppla in provaren direkt till ett uttag eller bredvid ljusströmbrytaren och den kommer att upptäcka elektricitet där så att du säkert kan byta ut ljusströmbrytaren eller uttaget – ett absolut måste.

Verktygsorganisatör

Vi har kommit till den sista punkten, och detta är ett sätt att organisera och lagra dina verktyg. Du behöver någon form av verktygslåda, verktygsbälte eller verktygshållare för att förvara alla dina verktyg.

Verktygsbälten är fantastiska eftersom de är mjuka och inte repar, och de har många fickor för att sätta alla tänger och skruvmejslar. De har också en stor mittficka för att sätta din elektriska borr och borr.

Du kan också välja en verktygslåda. Verktygslådor är jättebra eftersom man får plats med mycket grejer i mitten. Du kan packa din sticksåg, borr och andra stora verktyg i en stor verktygslåda. Du har även en insats som gör att du kan förvara alla dina tänger, dina skruvmejslar, din brukskniv och du kan lägga allt på utsidan med den lilla organiseraren som får plats i hinken.

Läs också...