Vad är Bosch X-LOCK Fäste? Snabbare och enklare byte av tillbehör

Tack vare Bosch X-LOCK kan hantverkare snabbt och enkelt byta sina tillbehör på vinkelslipen. För detta ändamål utvecklade den välrenommerade tillverkaren Bosch Professional det speciella systemet som sparar dig mycket tid och onödigt manuellt arbete. Och ändå åtnjuter du en hög säkerhetsnivå eftersom dina tillbehör, såsom skärskivor, sitter ordentligt fast och inte lossnar medan du arbetar.

I den här guiden kommer jag att introducera dig till Bosch X-LOCK-systemet och gå in på viktiga fördelar och egenskaper. Samtidigt kommer jag att förklara för dig vilka produkter eller skär- och bearbetningsmaterial som Bosch X-LOCK är kompatibel med och vad du bör tänka på när du använder systemet. Jag kommer att svara på dina vanliga frågor.

Vad är Bosch X-LOCK?

Du är upptagen med att arbeta och skära ett metallarbetsstycke med till exempel en kapskiva. Nu vill du anpassa den skurna kanten, för vilken en slipskiva ska fästas.

För att göra detta måste du lossa klämmuttern, ta bort kapskivan och sätta in slipskivan. Till sist fixar du spännmuttern så att du kan fortsätta. En speciell skiftnyckel krävs också för att lossa och fixera klämmuttern. Det är inte alltid direkt att lämna in det vardagliga arbetet, så det tar ganska lång tid att byta ruta. Dessutom är sökandet onödigt nervkittlande.

Det är precis därför Bosch Professional utvecklade det revolutionerande Bosch X-LOCK vinkelslipsystemet. Detta gör att du kan byta alla tillbehörselement, såsom skär- och slipskivor, med bara ett klick. Det fungerar snabbt, tillförlitligt och utan verktyg. Det är också säkert eftersom dina verktyg har ett stadigt grepp.

En översikt över de viktiga egenskaperna hos Bosch X-LOCK

Snabbt och enkelt: Med Bosch X-LOCK kan du byta dina tillbehör eller skivor snabbare än någonsin tidigare. Det krävs bara några sekunder för varje byte – och det utan verktyg.

På marknaden hittar du ett stort urval av många vinkelslipar. Det finns över 150 tillbehör tillgängliga för att hjälpa dig utföra jobb inom olika områden.

Pålitligt: ​​Bosch X-LOCK är ett pålitligt, säkert system. Om du sätter in den nya rutan och fixar systemet hörs ett tydligt klick. Ett tecken på att spärren har fastnat. Och arbetet fortsätter!

Kompatibilitet: Bosch X-LOCK är inte bara kompatibel med interna tillbehör från Bosch Professional. Fler än 40 tillbehörstillverkare deltar nu i programmet. Det finns alltså knappt några tillbehör till vissa jobb som inte finns.

Vilka fördelar erbjuder Bosch X-LOCK?

Dessa var de viktigaste egenskaperna som kännetecknar Bosch X-LOCK-systemet. I det följande fortsätter vi med fördelar som talar för det:

Enkelt och bekvämt arbete: Platt och jämn slipning är möjlig med Bosch X-LOCK. För om du lägger en slipskiva eller ett alternativt slipmedel på arbetsstycket kommer du inte i vägen för en spännmutter, eftersom det inte finns någon. Så du kan arbeta ännu enklare och bekvämare och du behöver inte oroa dig för att repa ytan på arbetsstycket i det bakre området.

Kompatibel med många slipmaskiner: Bosch X- LOCK är inte bara kompatibel med nya vinkelslipar generationer kompatibla. Du kan också använda den med äldre generationer och modeller och utöka dina maskiner som du vill.

Säkerhet först: Bosch står för en pålitlig och säkerhetsmedveten tillverkare som är känd över hela världen för sina höga -kvalitet och robusta produkter. Med Bosch X-LOCK är inte bara ett snabbt och enkelt byte av tillbehör möjligt. Dessutom kan du lita på systemet och vara säker på att tillbehören som används har ett stadigt och säkert grepp.

Hur fungerar frigöring och fixering av ett verktyg?

Om du vill byta ut en isatt skiva och lossa den drar du i en spak för att göra det. Detta aktiverar motsvarande frigöringsmekanism, varpå små käftar öppnas.Om du nu använder ett annat verktyg eller skiva, klickar den automatiskt in i fixeringsanordningen. Spännbackarna låser omedelbart och rutan har ett stadigt fäste.

Vilka produkter är kompatibla och tillgängliga med X-LOCK?

Bosch X-LOCK är kompatibel med många produkter inom vinkelslipsegmentet. Det spelar ingen roll om du vill skära material, grovslipa eller slipa normalt. Över 150 olika tillbehör och produkter finns nu tillgängliga, så du är förberedd för nästan alla områden.Följande är viktiga produktgrupper som är kompatibla med Bosch X-LOCK:

Kap- och slipskivor: Oavsett om du arbetar med kapning, sågning eller grovbearbetning: I produktsortimentet med Bosch X-LOCK hittar du olika kap- och slipskivor med några egenskaper. Inkluderat är olika diametrar, kompatibla material och mer. Hobbyarbetare och professionella hantverkare är utmärkt utrustade här.

Slipmedel: För enkla och krävande sliparbeten hittar du slipskivor för nästan alla områden. Beroende på typ av slipmedel är de kompatibla med olika material och möjliggör snabb och ren materialborttagning.

Bakskivor: De är också kända som poleringsplattor eller baksida plattor och fungerar som en slipbas på vilken en polerplatta kan fästas för att fixeras. Stödplattan används sedan till exempel för att polera lacken på fordon.

Stålborstar: För att rengöra metallytor är stålborstar idealiska för grovt och fint arbete. Även kraftig rost har ingen chans och kan tas bort helt med bara några sliptag. Sedan fortsätter det med ytterligare bearbetningssteg.

Diamantborr och kapskivor: Kapskivor och borr i detta segment är särskilt robusta och tål även de hårdaste material. Med detta behärskar du material som armerad betong, keramik, tegel och Co. utan ansträngning.

Som du kan se, med Bosch X-LOCK finns det nästan inga gränser vid bearbetning av material. Och om du måste växla fram och tillbaka mellan flera produkter, kan tillbehören bytas snabbt och enkelt.

Viktiga säkerhetsfunktioner i Bosch X-LOCK

Med Bosch X-Lock är du inte bara utrustad för olika skär- och slipjobb och du kan byta dina tillbehör snabbt och enkelt. Dessutom får du med systemet några fördelaktiga funktioner som ger dig ännu mer skydd. Jag tar upp detta nedan:

X-Brake: Vid en olycka säkerställs att det fastspända verktyget stannar inom en sekund. Detta kommer inte att orsaka någon skada, skada eller andra olägenheter.

Drop Control: Om ett verktyg tappas av misstag känner den känner igen detta tillstånd och stänger därför av sig själv automatiskt.

Kickback Control: Om skivan är på väg att blockeras under arbete av ett material minskar Kickback Control risken för att den slåss tillbaka.

Återstartsskydd: Om strömmen bryts på grund av till exempel ett strömavbrott och strömflödet återställs, förhindrar denna säkerhetsfunktion maskinen från att starta om.

Vilka vinkelslipar finns med Bosch X-LOCK?

Om du letar efter lämpliga vinkelslipar som har Bosch X-LOCK-systemet integrerat, hittar du många maskiner från Bosch Professional. Beroende på dina behov kan du välja vinkelslipar med sladd eller sladdlösa vinkelslipar.

Fakta om de X-LOCK kompatibla vinkelsliparna:

Totalt 11 vinkelslipar från GWX-serien finns tillgängliga för nästan alla områden.

Detta inkluderar sju vinkelslipar med sladd med en effekt på mellan 900 och 1 900 watt.

Det finns även fyra GWX sladdlösa vinkelslipar. De arbetar med det kraftfulla 18-volts sladdlösa systemet från Bosch Professional.

Vad är skillnaden mellan konventionella fästsystem och X-LOCK? Hittills har en mutter eller en fläns använts i konventionella vinkelslipmaskiner. Lossning och åtdragning utfördes med en skiftnyckel.

Med X-LOCK, å andra sidan, krävs inga verktyg. Lossnings- och fixeringsarbete via en speciell låsmekanism.

Hur länge håller X-LOCK-systemet?

Många tester har utförts av utvecklare och produkttestare tidigare. Dessa har visat att X-LOCK fungerar som första dagen, även vid kontinuerlig användning och många timmars drift. Det fanns och finns inga begränsningar eller materialutmattning.

Hur får man reda på om skivan verkligen sitter korrekt?

Ett tydligt hörbart klickljud talar om för dig om rutan du har satt in verkligen sitter ordentligt. Den är nu ordentligt fixerad.

Kan X-LOCK öppnas eller släppas medan rutan roterar?

Nej, detta är inte möjligt. Detta säkerställs av en säkerhetsmekanism.

Slutsats om Bosch X-LOCK

Med Bosch X-LOCK sparar du mycket tid och nerver när du vill byta verktyg som skär- eller slipskivor. Tack vare det revolutionerade vinkelslipsystemet krävs bara några få rörelser för att använda det nya verktyget. Och det fortsätter. Inget specialverktyg krävs för att lossa och dra åt en klämmutter, vilket är fallet med konventionella system.

Dessutom är Bosch X-LOCK kompatibel med ett brett utbud av tillbehör. Bosch Professional arbetar nu med över 40 tillverkare som gör sina produkter X-LOCK-kompatibla. Så du hittar rätt tillbehör för nästan alla applikationer. Det spelar ingen roll om du vill skära, slipa eller grova material. Den kan även användas för borrning, polering och slipning.

Läs också...

  • Hur tillverkar man en fastighetsbox?

  • Hur Mycket El Drar en Slipmaskin?

  • Hur Länge Håller en Borrmaskin? Livslängd på Skruvdragare

  • Vad har man en Borrhammare till? Förklarat!

  • Vem Uppfann Borrmaskinen?

  • Vad är en Pneumatisk Borrmaskin? Komplett Guide